Código 897006
ISBN 9788474326635
IBIC JM
Páginas 192
Formato 15,5 x 22,5
Fecha 01 marzo 1998
PVP Papel 14,9€
PVP Ebook

 

El nostre primer amor Imprimir Gacetilla
Compartir:
El nostre primer amor
Aquesta investigació psicosocial original, que presenta molts casos concrets de nens i adolescents, mostra que el «primer amor» es desperta ja en els primers anys de la vida. Les característiques d'aquestes primeres vivències defineixen tots els nostres lligams amorosos posteriors.

La tradició diu que «el primer amor no s'oblida mai». Però, quin és el primer amor? És el primer enamorament que experimentem a l'inici de la joventut o també l'enamorament infantil? Fins ara, aquest camp ha estat molt poc estudiat. Francesco Alberoni emprèn aquesta tasca ara per primera vegada, oferint en aquest llibre respostes a un gran nombre de preguntes. Quan ens enamorem per primera vegada? Quina diferència hi ha entre l'enamorament dels nens, el dels adolescents i el dels adults? Què significa per als nens, els adolescents i els adults la figura de «l'amic de l'ànima»? Quina relació existeix entre amistat i amor en la infància, l'adolescència i l'edat adulta?
Els resultats d'aquesta investigació, narrada per Alberoni en un temps real i amb el ritme d'una novel·la, són altament sorprenents. Des dels primers anys de vida, els nens i les nenes se senten atrets per altres nens i nenes i experimenten l'estímul d'establir vincles amorosos profunds. Aquest procés continua ininterrumpudament durant tota la infància i l'adolescència.
A través de vivències narrades amb apassionada empatia, es configura en aquest llibre davant la mirada del lector una veritat important: la vida amorosa és una sola cosa amb la vida mateixa i s'inicia i evoluciona juntament amb aquesta. Cada edat constitueix una etapa i cada etapa té les seves característiques peculiars, determinades per les experiències precedents, com la rivalitat, les estratègies, la timidesa i la por, l'esperança i l'alegria, els èxits i els fracassos. Per comprendre el problema de l'amor i de la parella adulta resulta imprescindble tenir present i desxifrar els esdeveniments amorosos de la infància i l'adolescència. Amb un estil lleuger i atractiu, Alberoni aconsegueix guirar-nos a través dels secrets més remots de l'amor i ens ensenya a reconèixer-los en la propia vida com els fils conductors que van orientant les nostres vivències afectives més precioses.

 

Alberoni, Francesco
Es uno de los más célebres sociólogos vivos. Ha sido rector de universidad, presidente de la Asociación Italiana de Sociología, columnista de Il Corriere della Sera y actualmente de Il Giornale. Es célebre por su teoría de los movimient...
Leer más »